3 Συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον χώρο σας.

 3 συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον χώρο σας

Η επιλογή του χρώματος για έναν χώρο είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να ανανεώσει πραγματικά όλη την εικόνα ή να την αλλάξει απλά ,τόσο… όσο να μας κάνει να αναρωτιόμαστε, αν πραγματικά άξιζε τον κόπο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Για τον εξατομικευμένο συνδυασμό χρωμάτων σας.

Σας δίνω 3 συμβουλές λοιπόν που θα σας βοηθήσουν για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον χώρο σας.

Για τον εξατομικευμένο συνδυασμό χρωμάτων σας.Σε αυτήν τη συνεδρία , θα βρούμε το χρώμα που σας εκφράζει και θα συζητήσουμε πώς θα θέλατε να «νιώσετε» τον χώρο σας.


1.Μην αποφασίζετε το χρώμα στο χρωματοπωλείο.

Κοιτώντας αρκετά δειγματολόγια, μην έχοντας μπροστά σας την συνολική εικόνα του χώρου που επιθυμείτε να βάψετε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνετε λάθος.


Πάρτε 1-2 δειγματολόγια στο χώρο σας και προσπαθήστε να φανταστείτε το χρώμα που θα επιλέξετε, ως βάση, μέσα στον οποίο θα προστεθούν τεχνοτροπίες ίσως ή κι άλλα χρώματα με έπιπλα, υφάσματα, χαλιά,ταπετσαρίες κλπ.


Αν λοιπόν δεν προτιμήσετε κάποιους από τους τόνους του άσπρου για τους τοίχους, που αποτελεί μια ασφαλή βάση ,είναι καλό, το σύνολο των αποχρώσεων που θα τοποθετηθούν σε έναν χώρο, να συνδυάζονται μεταξύ τους. 

Είτε να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα, είτε να δημιουργούν κάποιες έντονες αλλά καλαίσθητες και ισορροπημένες αντιθέσεις.

Συμβουλευτείτε για  τη μέτρηση και τον σχεδιασμό του  χώρου σας.

2.Εκτός από το χρώμα που θα επιλέξετε, λάβετε υπόψη σας ότι ήδη υπάρχει χρώμα στον χώρο.


Το δάπεδο, η οροφή, τα κουφώματα, τα έπιπλα που διαθέτετε, τα χαλιά κλπ 

Για παράδειγμα αν η απόχρωση του δαπέδου είναι έντονη ή πολύ σκούρα π.χ σκούρο ξύλο, αν επιλέξετε επίσης έντονες ή σκούρες αποχρώσεις και για τους τοίχους ,συνθετικά ο χώρος θα φαίνεται μικρότερος και γεμάτος, ”βαρύς”. Μπορείτε να διαλέξετε στον ίδιο χρωματικό τόνο μια πιο ανοιχτή απόχρωση ώστε ο χώρος να μοιάζει μεγαλύτερος, ανάλαφρος και μελετημένος.

3.Να θυμάστε ότι το σπίτι σας δεν είναι αυτό που βλέπετε στο pinterest,στο instagram γενικά στο internet ούτε το καφέ ή το εστιατόριο το οποίο σας αρέσει συχνά να επισκέπτεστε.

Πλήρης επιλογή σχεδιασμού και επίπλων

Γενικά μπορείτε να εμπνέεστε από εικόνες και είναι πολύ καλή και δόκιμη η μελέτη για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και τι σας αρέσει και να αντλείτε κάποια στοιχεία «αισθητικής» ,για δημιουργήσετε τον δική σας χρωματική σύνθεση, χωρίς όμως να «πέφτετε στην παγίδα της αντιγραφής ».

Τα χρώματα και οι συνδυασμοί που εμείς οι αρχιτέκτονες επιλέγουμε για εμπορικούς χώρους, στοχεύουν ακριβώς στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος με ιδιαίτερο στίγμα ώστε να γοητεύει τους επισκέπτες-πελατες να το επισκεφτούν ξανά και ξανά, να το κάνουν στέκι τους ,για συγκεκριμένο όμως χρονικό διάστημα της ημέρας ,όχι για να ζουν μέσα σε αυτό. Ανάλογα και οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο έχουν σκηνοθετηθεί και «στηθεί» από κάποιον επίσης επαγγελματία συνήθως, με τέτοιο τρόπο, ώστε να «διαφημίσουν» κάποια εικόνα- προϊόν προς προώθηση. 

Αν επιλέξετε να αντιγράψετε πανομοιότυπα κάποιες από αυτές τις εικόνες που «σας αρέσουν», πιθανόν το αποτέλεσμα εφαρμοσμένο στον συγκεκριμένο χώρο που διαθέτετε, στην καθημερινή δική σας ζωή, να σας «κουράσει», αν δεν έχει την απαραίτητη ισορροπία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια