Ταυτότητα έχεις ;

Ταυτότητα έχεις ;Ναι έχεις !

H μοναδικότητα σου υπάρχει! 
Η προσπάθεια της απλοποίησης της, έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη προσοχής και αποφάσεων που πρέπει να πάρεις  στην συνέχεια, για θέματα που αφορούν την ζωή σου και των άλλων ,μέσα στην κοινωνία όπου ζεις .
Η απαξίωση του μόχθου κάποιου προκειμένου να γίνει γονέας, τεχνίτης ,επιστήμονας ,καλλιτέχνης, αθλητής ή ακόμα και ένας συνδυασμός αυτών, είναι πραγματικότητα. 
Κανείς δεν αντικαθίσταται .
Το «Ουδείς αναντικατάστατος» είναι μύθος. 
Οι πληροφορίες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και απαραίτητες για την σύνθεση σπουδαίων πραγμάτων . 
Η ανάγκη της γρήγορης επαφής στον σύγχρονο κόσμο κατασκευάζει μαζικές ταμπέλες , ώστε όταν κάποιος «ταιριάζει» σε μια από αυτές ,αυτόματα να γίνεται δεκτός απ’ όλους αυτούς που βρίσκονται υπό αυτήν. 
Έτσι η μοναδικότητα απλοποιείται και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται «αναλώσιμη». 
Το άτομο, πολύ ύστερα, συνειδητοποιεί ότι σε αυτό το μεγάλο περιβάλλον μέσα στο άπειρο περιβάλλον ,υπάρχει ένα πρωτόκολλο σκέψης, το οποίο δημιουργεί μια ησυχία, ακόμα και αν έξω από το παράθυρο, υφίσταται ανησυχία . 
Αισθάνεται σίγουρο, αντιμετωπίζοντας ερωτήματα και προβλήματα σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο ή δυσφορία προσπαθώντας να την κρύψει ,διότι πλέον σκέπτεται ότι είναι αργά, ότι η ταυτότητα του είναι η ταμπέλα ,όχι ότι η ταμπέλα ήταν από πριν εκεί για να μαζέψει τις μοναδικές του ιδιότητες .
 Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι τραγικό, διότι η δυσκολία διαφυγής από μια ταμπέλα που σε «ψάρεψε και σου έταξε ευκολίες» είναι καταστροφικό για εσένα και για αυτούς που σε ακολουθούν . 
Το άτομο πλέον βρίσκει στην πληθώρα της πληροφόρησης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ,καταφύγιο και ψευδώς «δανείζεται εαυτούς» και προσωποποιείται μέσα από ποικίλες ταυτότητες μιας και την δική του την πρόδωσε ,αφήνοντάς την ,απαξιωμένη, λόγω μια ταμπέλας .
Μπορεί να γίνει αρχιτέκτονας ,δικηγόρος ,διεθνολόγος ,γιατρός και ό,τι άλλο …. Επιλέγει την ταχύτητα για να καταπραΰνει το κενό που νιώθει, κάνοντας καταστροφική ζημία στο σύνολο ,αλλά ακολουθώντας κατά την άποψη του πάντα, μια σίγουρη πορεία αυτού και αυτών που τον ακολουθούν ,σύμφωνα με το πρωτόκολλο .
Οι αρχές είναι απλές, οι διαδικασίες χρόνιες και όποιος δεν αμφισβητήσει την ταμπέλα καταντά αναλώσιμος ,διότι στην τελική, ό,τι αντικαθίσταται, κοστίζει . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια