Cinema style:3 fashion σύνολα για μέσα στο σπίτι εμπνευσμένα από ταινίες


Cinema style:3 fashion σύνολα για μέσα στο σπίτι εμπνευσμένα από ταινίες

Στην νέα μας καθημερινότητα, με την παραμονή μας στο σπίτι τα σύνολα που φοράμε, έχουν μάλλον κι αυτά κάπως περιοριστεί σε κολάν,μπλούζες και άνετες πιτζάμες. 
Η καθεμία μας πάντα όμως προσθέτει και την προσωπική της πινελιά. 
Λίγο από ρομαντική κωμωδία, λίγο από δράμα, λίγο από film noir,λίγο από glamour
Σας έχω συγκεντρώσει 3 αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών με διάφορα στυλ για έμπνευση…

Et Dieu… créa la femme (And God Created Woman) (1956)

Περίληψη ΥπόθεσηςBrigitte Bardot είναι η Juliette, μια κοπέλα ορφανή που περιφέρεται ως femme fatale στο St. Tropez. 
Είναι ερωτευμένη με τον Antoine, αλλά αφού την εγκαταλείψει, επιδιώκει μια σχέση με τον Eric, έναν πλούσιο, μεσήλικα επιχειρηματία. 
Τέλος, η Juliette παντρεύεται τον Michel, τον αδερφό του Antoine, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το καταπιεστικό ορφανοτροφείο στο οποίο θα έπρεπε να ζήσει εάν παρέμενε άγαμη. 
Όταν ο Eric προσπαθεί να αγοράσει το ναυπηγείο της οικογένειας του Michel και φέρνει πίσω τον Antoine, η ρομαντική ζωή της Juliette γίνεται εξαιρετικά περίπλοκη.
Brigitte Bardot in ‘And God Created Woman’
Αν σας αρέσει το streetware ακόμα και μέσα στο σπίτι, φορέστε ένα λευκό μπλουζάκι χωρίς ντεκολτέ κι ένα τζην παντελόνι από μαλακό ύφασμα ,όπου με κάποιο τρόπο να φαίνονται οι αστράγαλοί σας (cropped ή γυρισμένο), όπως η Juliette η οποία καλυμμένη με αρκετά ρούχα, σκορπούσε ένα σαγηνευτικό αισθησιασμό.

Barefoot in the Park (1967)


Περίληψη Υπόθεσης: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι ζει σε ένα μικρό μπλοκ πολυκατοικιών στο χωριό Greenwich.
Σε περιορισμένο χώρο, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι προσωπικότητές τους έρχονται σε αντίθεση: Ο μεν Paul(Robert Redford) είναι ρεαλιστής και συντηρητικός , η δε Corie(Jane Fonda) ελεύθερο πνεύμα. 
Οι διαφορές τους φαίνονται τόσο μεγάλες που αρχίζουν να μιλούν για διαζύγιο.
 
Jane Fonda in Barefoot in the Park (1967)

Εάν δεν επιθυμείτε να αποχωριστείτε τις πιτζάμες σας, φορέστε μόνο το πάνω κομμάτι όπως η πρωταγωνίστρια η οποία εμφανίζεται με ένα nightshirt σε γαλάζιο χρώμα. Αν είναι από μεταξωτό ύφασμα προσδίνει μία πιο έντονη αίσθηση κομψότητας.

La Piscine (The Swimming Pool)(1969) 

Ο Jean-Paul (Alain Delon) , συγγραφέας και η Marianne (Romy Schneider), η κοπέλα του, κάνουν διακοπές στη βίλα ενός φίλου. Υπάρχει μια ένταση στη σχέση τους. 
Ο Χάρι (Maurice Ronet), ένας παλιός φίλος, πρώην εραστής της Marianne και παραγωγός δίσκων, φτάνει για μια επίσκεψη, εκπλήσσοντας το ζευγάρι, φέρνοντας μαζί την 18χρονη κόρη του Πηνελόπη(Jane Birkin) .
Γυρισμένο το καλοκαίρι στην Κυανή Ακτή, είναι ένα δράμα ερωτικής ζήλιας και ιδιοκτησίας  
Η ατμόσφαιρά του, η αισθητική του ,τα απροσδόκητα πράγματα μεταξύ των πρωταγωνιστών και η ασάφεια τους, εκτός από τη γοητευτική τοποθεσία, το iconic design επίπλων κήπου και τα υπέροχα κοστούμια, το καθιστούν μια ταινία που πρέπει να δει κάθε fashionistα.
Αν σας αρέσουν τα φορέματα κάθε είδους, κοντά (petites robes), πολύ κοντά σε γραμμή Α ,άνετα, ευκολοφόρετα ,άσπρα, μαύρα,carreau
floral,με μοτίβα, μακριά, με αποκαλυπτική πλάτη για ένα όμορφο, σπιτικό dinner με ατμόσφαιρα,
θα εμπνευστείτε από το στυλ των πρωταγωνιστριών οι οποίες αποπνέουν κομψότητα και αυτό το ανεπιτήδευτο "Je ne sais quoi" γαλλικό στυλ σε κάθε τους κίνηση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια