5 ιδέες για να διαχωρίσετε έναν ενιαίο χώρο

5 ιδέες για να διαχωρίσετε έναν ενιαίο χώρο


Με ρωτάτε συχνά πώς να διαχωρίσω την κουζίνα από το καθιστικό μου? Διαβάστε 5 ιδέες για να διαχωρίσετε έναν ενιαίο χώρο, τις οποίες κι εγώ εφαρμόζω στα έργα που αναλαμβάνω.

Διαχωρισμός με βιβλιοθήκες

1. Διαχωρισμός με βιβλιοθήκες- ράφια –διαχωριστικά. 

Καλό είναι να τοποθετούνται κάθετα σε κάποιον τοίχο για να λειτουργούν σωστά. 
Επειδή αυτά τα έπιπλα έχουν κάποιο όγκο, για να μπορέσουν να ενωθούν συνθετικά με τον δικό σας χώρο και ως κλίμακα ,να δείχνουν κομψά και καλαίσθητα, προτείνω αν επιλέξετε κάποιο, να φτάνει μέχρι το ταβάνι σε ύψος.
Διαχωρισμόςμε κουρτίνες

2. Διαχωρισμός με κουρτίνες. 

 Από τους πιο απλούς τρόπους να διαχωρίσει κανείς ένα χώρο.
 Η επιλογή του υφάσματος έχει ιδιαίτερη σημασία στο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Το ύφασμα καλό είναι να είναι αρκετά βαρύ, με ιδιαίτερη υφή και μάκρος τουλάχιστον μέχρι το πάτωμα έως να σέρνεται και λίγο.  Ο διαχωρισμός με τύπο κουρτίνας-περσίδας  προσφέρει διαπερατότητα και αίσθηση του ότι οχώρος είναι πιο μεγάλος από ότι στην πραγματικότητα.
Διαχωριστικό ξύλινο

3. Διαχωριστικό ξύλινο ή plexi-glass σεπαρέ, παραβάν, με δική του βάση. 

Αν χρειάζεστε μια ελαφριά διακοσμητική λύση, η οποία θα προσδώσει μια πολυτελή πινελιά στον χώρο σας. Διαχωριστικό τέτοιου είδους αν χρησιμοποιήσετε σε μεγάλη διάσταση , καλό είναι τουλάχιστον από την μια πλευρά τουλάχιστον να στηρίζεται σε κάποιο τοίχο.
Διαχωριστικό με plexi-glass σεπαρέ απο την PenteStudio
Τελείως διακοσμητικά επίσης μπορείτε να διαχωρίσετε δυο χώρους, τοποθετώντας  μια ταπετσαρία , δημιουργώντας μια διαφορετική τεχνοτροπία στον τοίχο ή έναν μεγάλης κλίμακας καθρέπτη.
Διαχωριστικό με ταπετσαρία

4.Τα διαφορετικά επίπεδα. 

Δηλώνουν ιδιαίτερο διακοσμητικό στυλ ,είναι παιχνιδιάρικα και αποτελούν έναν τρόπο να διαχωρίσετε εύκολα και πρακτικά τον ενιαίο χώρο σας.
Τα διαφορετικά επίπεδα

5. Η γυψοσανίδα. 

Αποτελεί μια σταθερή, μόνιμη,customized  επιλογή ,η οποία αν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί με σωστό τρόπο, προσφέρει μια ομοιογένεια ,μια σταθερή μελετημένη αρχιτεκτονική βάση, για να διαχωριστούν ξεκάθαρα δυο χώροι συγκεκριμένοι και να μπορέσουν να αναδειχτούν τα όποια έπιπλα και η όποια διακόσμηση.
Διαχωριστικό με γυψοσανίδα.

Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ

Όποιον τρόπο και να επιλέξετε να διαχωρίσετε τον ενιαίο δικό σας χώρο, ως αποτέλεσμα, η διαρρύθμιση που θα κάνετε, θα πρέπει να δείχνει τον χώρο να λειτουργεί καλύτερα από πριν.