Tα μηνύματα που εκπέμπουν τα χρώματα που φοράμε


Tα μηνύματα που εκπέμπουν τα χρώματα που φοράμε

Τα χρώματα στα ρούχα που φοράμε εκφράζουν μια ψυχολογία και εκπέμπουν κάποια μηνύματα στο περιβάλλον και στους ανθρώπους που συναντούμε, δημιουργώντας μια ενέργεια γύρω μας. 

Γνωρίζοντας τα ,επιλέγουμε τι χρώμα ταιριάζει σε κάθε περίσταση…
Το μπλε και οι αποχρώσεις του εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και έλεγχο, ηρεμία και εμπιστοσύνη Θεωρείται το καλύτερο χρώμα για συνέντευξη σε υποψήφια θέση εργασίας.

Το μαύρο και ιδίως το total black εκπέμπει δύναμη, σοβαρότητα κομψότητα και αυθεντικότητα. 

Στους χώρους εργασίας υποδηλώνει τον υπεύθυνο διοίκησης, τον δημιουργό.
Το πράσινο χρώμα ιδίως ,αλλά και όλα τα γήινα εκφράζουν μια ηρεμία και χαλαρότητα με φυσικό, οργανικό,  ανεπιτήδευτο τρόπο, σαν να βρισκόμαστε στο φυσικό μας περιβάλλον.


Το λευκό εκφράζει πραότητα, ειλικρίνεια και αρχοντιά. Επικό, φιλικό, εκλεπτυσμένο . Όταν κάποιος το φορά δείχνει προσιτός.
Το κόκκινο είναι θηλυκό, δυναμικό και κυριαρχικό. Όταν απευθύνεται κάποιος σε κοινό αιχμαλωτίζει τα βλέμματα. Εντυπωσιάζει το αντίθετο φύλο.

Τα έντονα, φωτεινά χρώματα όπως π.χ το κίτρινο εκπέμπουν υπερβολική ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Ως χρωματική παλέτα ενεργοποιούν την όποια διάθεση και χρειάζεται προσοχή και ισορροπία στην απόχρωση που θα επιλέξουμε.


Το μωβ, το βιολετί επειδή κινείται στην παλέτα του μπλε και του κόκκινου δείχνει το ενδιάμεσο. Κομψό, σοβαρό με θηλυκότητα  και προθέσεις κυριαρχίας κρυμμένες.

Τα ουδέτερα χρώματα μπεζ, κρεμ, nude, γκρι εκφράζουν μια ισορροπία  και κομψότητα με την έννοια του κλασικού.
Οι έντονες αντιθέσεις άσπρο-μαύρο κίτρινο-μαύρο κόκκινο-μαύρο,κλπ εκφράζουν πολύ δυναμισμό και έντονη αίσθηση design.