" 7 Υπέροχοι Τρόποι Να Διακοσμήσουμε Το Σπίτι Με Λουλούδια "

Τα φρέσκα λουλούδια είναι το αγαπημένο μου είδος διακόσμησης όλες τις εποχές.
Μεταφέρουν στους άψυχους χώρους μαζί με εμάς την ζωή,την θετική ενέργεια με χάρη και φυσικότητα.
Το χρώμα και η μυρωδιά τους  μας εμπνέουν και μας ξυπνούν αισθήματα και εικόνες ανεπιτήδευτης ομορφιάς και αθωότητας…

The Great Gatsby (2013 film)

1.Σε τυφλά παράθυρα που έχουμε στα διαμερίσματα, μπορούμε να τοποθετήσουμε 2 μακριές κουρτίνες μπαλκονόπορτας πιασμένες συμμετρικά και θεατρικά  ,με κουρτινόξυλο φαρδύ και κεντρικά  να κρεμάσουμε γλάστρες σε διάφορα ύψη. 
Το σκηνικό ολοκληρώνεται με κάποιο τραπέζι ή κονσόλα γεμάτη με γλάστρες , στο ύψος της ποδιάς του παραθύρου και με καφασωτό ή κάποιο υφαντό άλλης πλέξης, από τις πλαϊνές κουρτίνες, στο τζάμι,σαν φόντο.
2.Σε παράθυρο που δεν χρειάζεται κουρτίνα, μπορούμε από ένα ψηλό σημείο, αν γίνεται από την οροφή , να κρεμάσουμε κεντρικά  μια μικρή γλάστρα με κάποιο φυτό που απλώνει π.χ πόθο και να συμπληρώσουμε την εικόνα με πολλές μεγάλες γλάστρες με φυλλώδη φυτά σε διάφορα χαμηλότερα σημεία, κοντά στο έδαφος. Η λεπτομέρεια με art vitraux patterns στο γυμνό παράθυρο λειτουργεί σαν καθρέπτης και αντανακλά το μέσα-έξω και αντίστροφα.
3.Τα βάζα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να βάζουμε φρέσκα λουλούδια παντού. 
Όταν όμως είναι μεγάλα και τοποθετούνται σε τραπεζάκια-ανθοστήλες ζεύγη, στον άχαρο χώρο που δημιουργεί ο τοίχος μπροστά από τον διάδρομο συνήθως στα σπίτια, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
4.Τα ψηλά φυτά με κορμό μέσα στα σπίτι δίνουν μια φανταστική αίσθηση και αμέσως δημιουργούν κλίμα ευφορίας.
Ακόμα και σε χώρους όχι τόσο ψηλούς, όσο στην φωτογραφία, είναι σαν να σε φωνάζουν να κάτσεις στην πολυθρόνα δίπλα τους και να χαλαρώσεις.
 5.Το μπάνιο μας όσο μικρο κι αν είναι τα ειδικά φυτά ανάλογα με το φως σε διαφορετικά ύψη και σε διάφορες γλάστρες το μεταμορφώνουν…
6.Τα μικρά μας μπαλκονάκια ,όταν τα γεμίζουμε με γλάστρες , δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το μέσα με το έξω είναι ένα .
Με ένα χαλί ξύλινο τικ εξωτερικού χώρου , και μια ξύλινη κατασκευή σαν στόρι ιδανικά μέχρι το ταβάνι για να κρεμάμε μικρά χρωματιστά πιαστράκια , πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.
Αλλιώς,με ειδικά γαντζάκια σε διαφορετικά ύψη με μια αναλογία και το χρώμα του τοίχου ίδιο με αυτό του πατώματος..
7.Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ
 Πολλές γλάστρες σε διαφορετική κλίμακα και επίπεδα ,συγκεντρωμένες μέσα σε έναν χώρο ,δίνουν απαράμιλλο στυλ και χαρακτήρα.

Σας βοήθησα λίγο? 
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε  φωτογραφίες από τον χώρο σας καθώς και τι θέλετε να κάνετε, να το φιλοσοφήσουμε παρέα..



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια