Η Τραπεζαρία Μας

Η Τραπεζαρία Μας

Έπιπλο η χώρος παλιότερα (σάλα τραπεζαρίας) που εμπεριέχει την ιδιωτική μας ψυχαγωγία. Γιατί το δείπνο φίλοι μου είναι ψυχαγωγία, είτε τρώμε μόνοι, είτε συντρώμε με τηλεόραση, είτε με μουσική και ποτό ,είτε με άλλα ανθρώπινα όντα που συγκατοικούμε η και όχι απαραίτητα…!
1.Αν έχουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά διαμορφώνουμε έναν χώρο ολόκληρο σε χώρο τραπεζαρίας και ζούμε στιγμές τόλμης και γοητείας... 
Καθημερινά, όχι μια φορά τον χρόνο σε γιορτές και υποχρεώσεις, αλλιώς μετατρέπουμε τις στιγμές σε ώρες δουλείας λίγο…
2.Αν πάλι δεν έχουμε χώρο, επειδή πάλι θέλουμε να νιώθουμε άρχοντες και υπάρχει τρόπος απτός για αυτό σας το λέω.
Διαλέγουμε  κομψά τραπέζια με μικροκαμωμένες καρέκλες ή μίνι καναπεδάκια και συνδέουμε τον χώρο της κουζίνας ή του σαλονιού με αυτά σαν νοητή νησίδα. 
 Έτσι οπτικά επιμηκύνουμε τον χώρο της τραπεζαρίας και πρακτικά διανύουμε λιγότερα μέτρα μέσα στο σπίτι, αφού όλα είναι δίπλα.
Εκτός από ορθογώνια και μακρόστενα τραπέζια ,μπορούμε να διαλέξουμε μίνι ροτόντες η άλλα σχήματα οργανικά vintage που είναι και της μόδας και δηλώνουν μια κίνηση που εγκεφαλικά μας δείχνει τον χώρο ελεύθερο για όλες τις πιθανές κινήσεις.
3.Τα πτυσσόμενα τραπέζια είναι μια καλή λύση αφού πλέον δεν υστερούν σε design και υλικά ,αλλά καλό είναι να προσέξουμε τον μηχανισμό προέκτασης να είναι σχετικά εύχρηστος και καλής κατασκευής ,γιατί αλλιώς θα μας μείνει στο χέρι και δεν κοστίζει και πολύ φτηνά.
4.Και μια που αναφέρθηκα σε κατασκευή, ο σκελετός  ας είναι καλύτερα  μασίφ ξύλου ή σιδερένιος  και για top επιφάνεια αποφεύγουμε λάκα και οτιδήποτε ευαίσθητο ,όσο και να μας αρέσει  να το βλέπουμε, γιατί σε λίγο καιρό θα μας κοστίσει οικονομικά και ψυχολογικά κυρίως. 
Δεν θα μας αρέσει να το βλέπουμε με τόσα αποτυπώματα, πόσο μάλλον να τρώμε και πάνω του. Το φυσικό ξύλο ,από την άλλη ,τις κακουχίες τις μετατρέπει σε αναμνήσεις και γερνά καλά.
5.Τα χοντρούτσικα  πάχη και πόδια , τα ακατέργαστα, δείχνουν ωραία σε μεγάλους χώρους.
6.Οι διαφορετικές καρέκλες σε σχέδιο ή σε χρώμα  προσδίνουν πόντους στυλ.
7. Μπουφεδάκια, κονσόλες, συνθέσεις ραφιών, tables de service συνοδεύουν όμορφα το τραπεζάκι μας και όχι απαραίτητα κοστουμάκι που λέει και ένας φίλος μου Γάλλος ράπτης.
8. Απαραίτητο το φωτιστικό  στο κέντρο ή πολλά μικρότερα, ορίζει χώρο ακόμα κι αν δεν έχουμε πολύ.
9. Και το χαλί να περισσεύει έξω από το μέγεθος του τραπεζιού για οπτική πολυτέλεια.

10.Τέλος ένας  πίνακας ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, ή πολλοί μικρότεροι  στον τοίχο αν υπάρχει, ομορφαίνει τον χώρο και την ψυχή. Αν θέλεις καθρέπτη, (επειδή πραγματικά δεν μου  αρέσει να κοιτάζομαι όταν τρώω, εκτός αν κάνω μαθήματα savoir vivre), μπορείς να επιλέξεις φιμέ η να τον βάλεις αρκετά ψηλά.
11.Ξέχασα πάνω στο τραπέζι το κλασικό βάζο  σε μεγάλη κλίμακα με ζωντανά μόνο λουλούδια και τα καλούδια… Γιατί είμαι λίγο παλαιακού τύπου οικοδέσποινα στο βάθος …
 Δεν μπορώ να βλέπω τραπέζια άδεια ,άψυχα, στημένα …Μου αρέσει ο σαματάς γύρω από το τραπέζι, η αταξία, οι συζητήσεις οι προσωπικές, οι επαγγελματικές, οι ψυχαγωγικές ,η διαφωνία, η φιλοσοφία μεταξύ πιρουνιού και ποτηριού, το φαγοπότι βρε …Το dinner party…!Είτε μεγάλο είτε μικρό χώρο  διαθέτετε ,λέω λοιπόν ,να διαλέξετε κι εσείς  το  τραπέζι εκείνο που εξυπηρετεί και αναβαθμίζει τον τρόπο ζωής και τον τύπο τον δικό σας…
Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ

Δεν επιλέγω πάνω από 2 διαφορετικά χρώματα στις καρέκλες της τραπεζαρίας , προτιμώ να παίξω με τις υφές και να τις συνδυάσω με τον χώρο γύρω μου.
Σας βοήθησα λίγο? 
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε την αγαπημένη σας τραπεζαρία , φωτογραφίες από τον χώρο σας καθώς και τι θέλετε να κάνετε, να το φιλοσοφήσουμε παρέα..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια