Tο Τραπεζάκι

Tο Τραπεζάκι του Σαλονιού

Τι  Coffee Table να επιλέξω ?
1.Το Ταίρι Του Καναπέ μας.
2. Αυτά  τα δυο έπιπλα χαρακτηρίζουν ως επί το πλείστον το Στυλ του σαλονιού μας όπου διανθίζεται με την διακόσμηση και εμάς τους ίδιους βέβαια. 
Μπορούν να ταιριάζουν σαν κοστουμάκι, μπορεί και να είναι τελείως αντίθετα, γιατί τα ετερώνυμα έλκονται. 
Αρκεί να δημιουργούν μια σύνθεση.
3.Τοποθετείται συνήθως κεντρικά μπροστά στον καναπέ και είναι χαμηλό σε ύψος για να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε  τον καφέ μας  στο σαλόνι ,τουλάχιστον έτσι λέει  το όνομα του. 
Μπορεί να είναι απλό, περίεργο, με αποθηκευτικό χώρο η όχι και οσονούπω αναμένουμε  το μοντέλο που θα φτιάχνει μόνο του καφέ και θα μας σερβίρει κιόλας …
Σε design και τιμή, πολλά και διάφορα…
4.Η αναλογία του μεγέθους του σε σχέση με τον χώρο  που διαθέτουμε και τον καναπέ που έχουμε επιλέξει είναι βασικό στοιχείο για να κερδίζει εντυπώσεις και να εξυπηρετεί.

Παράδειγμα
Σε ένα μακρόστενο και μικρό χώρο δείχνει ένα τραπέζι ορθογώνιο ,αλλά όχι σε μορφή κουτιού συμπαγές, όσο και να μας ενθουσιάζει στην αρχή η εικόνα  των trends που κυκλοφορεί παντού. 

Γιατί μετά μας καταπιέζει και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε εμείς μέσα στο σαλόνι… !
Τα στρογγυλά , τα τετράγωνα κ.α σχέδια , σαν κεντρικά  τραπέζια μεγάλης διάστασης, μάλλον θέλουν χώρους που τείνουν να τετραγωνιστούν.
5.Ενδιαφέρον ,πρακτικότητα και elegance   παρουσιάζουν οι συνθέσεις από στρογγυλά, τετράγωνα κ.α σχήματα, διαφόρων μορφών σε μικρή διάσταση που μπαίνουν οπουδήποτε και μετακινούνται ανάλογα των διαθέσεων και των αναγκών.  
Έτσι καλύπτεται  και η ανάγκη του side table, (του πλαϊνού λίγο πιο ψηλού) που λόγω των μικρών χώρων που διαθέτουμε πια στα σπιτάκια μας τείνουν να καταργηθούν 
Παίζουμε και με τα ύψη ,με τα σχέδια , δίνουμε τσαχπινιά και προσωπικότητα… 
Και ως γνήσια υπέρμαχος εκείνου του άνετου, λίγο μποέμ αλλά και οικογενειακού και οικείου, του cozy καλέ που θες να κάνεις τα πάντα σε έναν χώρο και σε κρατάει αγκαλιά...
Σε κάνει να θες άλλοτε να χουχουλιάσεις και άλλοτε να τους φωνάξεις όλους να τα πείτε όλα γύρω από το τραπεζάκι του σαλονιού ,να βγάλεις και κανένα petit four και τυροπιτάκι και Πάστα Φλώρα και μουσική …τελοσπάντων τα προτείνω αυτά τα multi-τραπεζάκια για μικρά και μεγάλα καθιστικά!
6.Η διακόσμηση τέλος του coffee table.
Επειδή συνήθως ακουμπάμε διάφορα πραγματάκια σε αυτό το τραπεζάκι και δεν είναι πάντα στημένα όλα σαν κάδρο που λέω κι εγώ, γιατί η καθημερινή ζωή όλα τα ανακατεύει ,προτείνω να έχουμε κανένα κουτάκι από αυτά τα όμορφα τα ξύλινα είτε πάνω , η σε συρτάρι .
Τα sous-verre  δημιουργούν κλίμα και σου λένε… κάτσε κάτσε στο τραπεζάκι μας…! 
Τώρα κεράκια, βαζάκια, τασάκια αν έχετε χώρο καλό είναι να τα συγκεντρώνετε σε ζεύγη ιδανικά σε κάποιο τύπου δίσκο η σε ένα ξυλόγλυπτο μπολ πάνω η κάτω και δίπλα  ...
Ένα έργο τέχνης προσδίνει ιδιαίτερη φινέτσα ακουμπισμένο σε χαμηλό τραπεζάκι ,σε κλίμακα όχι μικρή και εκπέμπει θετική ενέργεια.
Η Φίνα Λεπτομέρεια του Στυλ
Αν επιλέξουμε  κάποιο εκκεντρικό  coffee table, προτιμούμε έναν πιο ήσυχο καναπέ και αντίστροφα.
Σας βοήθησα καθόλου? 
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε το αγαπημένο σας coffee , φωτογραφίες από τον χώρο σας καθώς και τι θέλετε να κάνετε, να το φιλοσοφήσουμε παρέα..


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια