Ο Καναπές.

Προς Αναζήτηση Του Τέλειου Καναπέ... 

Πόσο Σέξι και Ελκυστικός Μπορεί Να Είναι Ένας Καναπές ?

1.Ο καναπές αποτελεί το Central Piece του σαλονιού μας .
Αυτός, εμείς και οι άλλοι που καθόμαστε.
2.Είναι από τα πιο ακριβά έπιπλα. (μάλλον αυτός και το κρεβάτι). 
Λόγω κατασκευής (να αντέχει) ,υλικών (να τον αντέχουν) και μεγέθους. 
Κοινή λογική.
Όποτε αν τον πληρώσουμε πολύ φτηνά, μάλλον θα μας κοστίσει λίγο ακριβά στο τέλος.

3.Θα τον έχουμε τουλάχιστον για τα επόμενα 5-10 χρόνια της ζωής μας. Ε? Ενώ οι τάσεις της μόδας θα αλλάζουν αυτός εκεί .. ε?.. Κάτι σαν σύζυγος..!
4.Έχουμε πληθώρα επιλογών σε καταστήματα επίπλων και στο διαδίκτυο. Ιδίως  τα best-seller μοντέλα της μόδας αναπαράγονται και αντιγράφονται τόσο γρήγορα, όσο η ταχύτητα του φωτός… Κοίτα να δεις!
5.Όσο πιο σωστά υπολογίσουμε τις διαστάσεις του καναπέ που χρειαζόμαστε και χωρεί να βάλουμε στον χώρο μας ,τόσο πιο έξυπνη επιλογή σχεδίου θα κάνουμε. 
Γιατί όλα μα όλα φίλοι μου είναι θέμα αναλογίας… έχει αποδειχτεί επιστημονικά άλλωστε!!!
Παράδειγμα . Σε ένα μικρό χώρο ο όγκος του καθίσματος του καναπέ όταν δεν ακουμπά στο έδαφος, αλλά έχει απόσταση με κάποια βάση , το έπιπλο φαίνεται πιο κομψό και ο χώρος μεγαλύτερος.
6.Καναπές γωνιά με day bed?με μπράτσο? Η μήπως καλύτερα ένας διθέσιος και ένας τριθέσιος? Η μια trendy πολυθρόνα , ένα σκαμπό κι ένας πιο μικρός καναπές?
Επειδή οι περισσότεροι ξημεροβραδιαζόμαστε σε έναν καναπέ με τηλεόραση στο καθιστικό και όταν  έρχονται κι άλλοι ξένοι κάνουν το ίδιο..( Αλήθεια γιατί έρχονται μόνο τα Trends από τα 70ς χωρίς τα Party ?)
Μάλλον ο γωνιακός είναι πρακτικός, αλλά τουλάχιστον όταν είναι modular( στέκονται τα επί μέρους κομμάτια που τον αποτελούν και αυτόνομα), εμπεριέχει μια είδους προσωρινή δέσμευση στην σχέση μας. Με τα χρόνια και τις ανάγκες μας αλλάζουμε την σύνθεση και είναι ενδιαφέρον..
Τώρα τα καναπεδάκια τα αυτόνομα, τα σκαμπουδάκια, τα πολυθρονάκια προσθέτουν μια τσαχπινιά και class στον χώρο μας, μια ευελιξία και ελευθερία κινήσεων για ανανέωση, όπως και να το κάνουμε…
7.Τέλος, το ύφασμα… Πληθώρα επιλογών σε ποιότητα, υφή , χρώμα, σχέδια και κόστος.

Τα αλέκιαστα , αδιάβροχα κλπ πλέον αποτελούν μια λύση good money for value , χωρίς να υστερούν σε αίσθηση και αισθητική, ως βάση για το κάθισμα και την πλάτη… 
Παίζουμε με άλλες πιο ιδιαίτερες υφές (σατέν, μετάξι, λινό, δέρμα, γούνα κλπ..) στα διακοσμητικά μαξιλάρια η στα άλλα έπιπλα που δεν έχουν σκληροτράχηλη καθημερινή χρήση.

Ως προς την παλέτα ένας κλασικός συνδυασμός με βασικές αποχρώσεις στην βάση ( γήινα, λευκό, μαύρο, μπλε, κόκκινο ,πράσινο ) και ότι τρέλα θέλουμε στα διακοσμητικά (όχι πάνω από 3 διαφορετικά βέβαια -μαγικός αριθμός της φινέτσας ).
Όπως καταλαβαίνετε επιλέγουμε τον καναπέ της δικής μας φιλοσοφίας γιατί τέλειος καναπές …ε… δεν υπάρχει !!!Ο εχθρός του ωραίου το ωραιότερο ...και πάει λέγοντας ...και οι τάσεις γεννιούνται κάθε μέρα μέσα από την ζωή την ίδια..
Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ
Η Τέλεια Εφαρμογή Υφάσματος Στη Σωστή Κατασκευή  Καναπέ.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε τις απόψεις σας για το θέμα καναπές , φωτογραφίες από τον χώρο σας καθώς και τι θέλετε να κάνετε, να το φιλοσοφήσουμε παρέα..

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια