Πώς Να Δημιουργήσετε Αποθηκευτικό Χώρο Στο Δωμάτιο

 Πώς Να Δημιουργήσετε Αποθηκευτικό Χώρο Στο Δωμάτιο

Τι να κάνω όταν δεν έχω καθόλου αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο? Μια ερώτηση που μου κάνετε συχνά ιδίως την περίοδο αυτή που μένουμε περισσότερο στο σπίτι και προσπαθούμε όλο και περισσότερο ,να οργανώσουμε τους χώρους μας. Υπάρχουν λύσεις και σας τις προτείνω παρακάτω για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον, να ξεκουράζεστε και να περνάτε προσωπικό χρόνο, αλλά και να δημιουργήσετε τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε.


#1 Αξιοποιήστε τους τοίχους που διαθέτετε.


Επιλέξτε έναν τοίχο ή ακόμα και δύο τοίχους που κάνουν μεταξύ τους γωνία και μπορείτε να βάλετε κατά μήκος πολλούς μικρούς γάντζους.

Είναι ένας απλός και πολύ πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο στον οποίο θα κρεμάτε ρούχα καθημερινά, πανωφόρια, τσάντες, φουλάρια ή ακόμα και κάποια ρούχα σε κρεμάστρες.

Αν έχει αρκετό ύψος το δωμάτιο, μπορείτε να αναρτήσετε και από τη οροφή κάποια απλή κατασκευή για κρεμάστρες.

#2 Αν δεν έχετε καθόλου ντουλάπα, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε.  

Βάλτε σε κάποιον τοίχο μεταλλικές μπάρες, σαν αυτές των εμπορικών καταστημάτων,  πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα, ακριβώς όπως συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία.

Αν θέλετε και το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να τοποθετήσετε κουρτίνες μπροστά από τις μπάρες ,ώστε να μην φαίνονται καθόλου

ή 2 ξεχωριστά παραβάν, ώστε να δημιουργείται μια νοητή mini walk-in-closet.

#3 Χρησιμοποιήστε μπαούλα, κουτιά, μικρές συρταριέρες και καλάθια και τοποθετήστε τα κάτω από το κρεβάτι ή όπου έχετε χώρο. 

Από την μια πλευρά δημιουργούν μια διακοσμητική παρέμβαση στον χώρο από την άλλη μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτά πολλά πράγματα όπως πετσέτες, μικρές κουβέρτες αλλά και αξεσουάρ, διάφορα μικρά αντικείμενα  κλπ.


Η Φίνα Λεπτομέρεια του Στυλ

Χρησιμοποιούμε ίδιες κρεμάστρες, γιατί εξασφαλίζουν περισσότερο χώρο και αναβαθμίζουν την αισθητική του δωματίου. Επειδή όλοι οι παραπάνω χώροι αποθήκευσης είναι εμφανείς, καλό είναι να μην έχουμε πολλά διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα σκόρπια στο δωμάτιο, καθώς θα αρχίσει να μοιάζει με αποθήκη, δεν θα καθαρίζεται εύκολα και συχνά και κυρίως δεν θα χαλαρώνουμε εύκολα μέσα στον χώρο…  

Για συνεδρίες εσωτερικής αρχιτεκτονικής μαζί μου και διακόσμησης μαζί μου μέσω SKYPE ακολουθηστε το παρακατω LINK http://www.philosophinterior.com/search/label/INTERIORSERVICES


SPACE PLANNING

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια