Τι δείχνει το μαύρο χρώμα στα ρούχα για την προσωπικότητα μας

Τι δείχνει το μαύρο χρώμα στα ρούχα για την προσωπικότητα μας

 Επιλέγω να το φορώ πού συχνά, χειμώνα-καλοκαίρι. Γιατί? 
Είναι το πιο όμορφο ,το πιο θρασύ και πιο χαλαρωτικό χρώμα που υπάρχει...
Είναι όλα τα χρώματα μαζί θα πω ως αρχιτέκτονας - δημιουργός.
Morticia-Garage-Art-the-addams-family-1964

Επικοινωνιακά ,με την επιλογή μας να το φοράμε, όπως όλα τα χρώματα εκπέμπει κάποια  μηνύματα και δείχνει κάποια στοιχεία της προσωπικότητας μας. Ποιά?

Φοριέται σε όλες τις περιστάσεις, δείχνει κομψό και πολυτελές σε όλα τα ρούχα και εκπέμπει τεράστια ενέργεια.

Το μαύρο φαίνεται σαν «σοβαρό» ή «αξιόπιστο». 
Αυτό και το μπλέ θεωρούνται εκ του αποτελέσματος τα πιο κατάλληλα για επαγγελματικό ντύσιμο, για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας, για την παρουσίαση κάποιου έργου ή προϊόντος. 

Υπάρχει  μια εμπιστοσύνη προς τον άνθρωπο που το φοράει.
Αυτή η δύναμη του μαύρου χρώματος στα ρούχα υπάρχει για έναν συγκεκριμένο λόγο. 
Εκφράζει αυτοπεποίθηση. 
Το μαύρο φόρεμα για τις γυναίκες και το μαύρο κοστούμι για τους άνδρες δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν βασικά, κλασικά,iconic κομμάτια της γκαρνταρόμπας.

Το μαύρο είναι συνήθως το χρώμα σύμφωνα με έρευνες που φορά κάποιος όταν θέλει να εντυπωσιάσει, να καθησυχάσει, να παρηγορήσει ή να φλερτάρει…

Οι άνθρωποι που το επιλέγουν είναι και εξαιρετικά ευαίσθητοι, ίσως λίγο ασταθείς  και προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων, όχι για την εμφάνισή τους, αλλά για το ποιοι είναι και τι προσπαθούν αν κάνουν στην ζωή τους. 
Γι αυτό συνήθως το φορούν δημιουργοί και οι υπεύθυνοι, οι ηγέτες, τα «αφεντικά»
Οι ψυχολόγοι που δουλεύουν σε τεράστιες χρηματιστηριακές επιχειρήσεις στην Αμερική για να ενδυναμώνουν τους ανθρώπους που εργάζονται γι αυτές φορούν καθημερινά μαύρα ρούχα.

Σαν αρνητικό στοιχείο ,η υπερβολή και η εμμονή με το μαύρο χρώμα αποκλειστικά και συνέχεια στα ρούχα μας μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και σε υπερβολικές αλλαγές της διάθεσης, γιατί μπορεί σιγά σιγά να δημιουργήσει ένα αρνητικό περιβάλλον γύρω μας, κάτι που αντιλαμβάνεται κάποιος, όταν ζει ή  δουλεύει με παιδιά μικρής ηλικίας.
Προσωπικά ,επειδή μου αρέσει πολύ το μαύρο χρώμα στα ρούχα για να φωτίσω λίγο την μεγάλη ενέργεια που εκπέμπουν, τα ταιριάζω συνήθως με φωτεινά γυαλιστερά κοσμήματα ,ή περίτεχνα logos και γραφιστικά, χρώματα φυσικά όπως το μπεζ της άμμου ή με ουδέτερα όπως το γκρί και φυσικά με λευκό. 
Κόκκινο κραγιόν προτιμώ σχεδόν πάντα με μαύρα ρούχα.


Πώς επηρεάζουν τα ρούχα την ψυχολογία μας

Αγαπημένη Μαρινιέρα