2 Μαθήματα Εσωτερικής Διακόσμησης Από Την Ταινία Οδύσσεια 2001

2 Μαθήματα Εσωτερικής Διακόσμησης Από Την Ταινία Οδύσσεια 2001

Στις 2 Απριλίου 1968, η ταινία  2001: Μια διαστημική οδύσσεια των Stanley Kubrick και Arthur C. Clarke έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Uptown Theatre της Ουάσιγκτον. 
Κοιτάζοντας στο παρελθόν  για να δούμε το μέλλον …  οι εσωτερικοί χώροι και τα έπιπλα της ταινίας είναι τόσο σύγχρονοι, διαχρονικοί και ιδιαίτεροι τώρα ,όπως προβλεπόταν ότι θα ήταν. 

Οι κόκκινες καρέκλες Djinn που σχεδιάστηκαν από τον Olivier Mourgue το 1965 και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την ταινία, έχουν γίνει από τότε πολύ δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα.
Οι κόκκινες καρέκλες Djinn
2 βασικά, θα έλεγα λοιπόν ,μαθήματα εσωτερικής διακόσμησης από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε τους χώρους σας.
Πενήντα χρόνια αργότερα, η  σουίτα από την προτελευταία σκηνή ταινίας έχει έντεχνα αναδημιουργηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αεροναυτικής και Διαστήματος του Σμιθσόνιαν
Ο Kubrick ήταν διαβόητος για την καταστροφή των συνόλων και των σχεδίων του , αφήνοντας πίσω του λίγα αρχικά αντικείμενα και ένα ακριβές αντίγραφο ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί.
Όμως, τα περίτεχνα έπιπλα από χρυσό, τα αυτόφωτα λευκά πατώματα και τα αναγεννησιακά αγάλματα σε αυτή την αναδημιουργία αποτελούν μια προσέγγιση του τι χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του 1968.Προσθήκη οι πίνακες ζωγραφικής.

1. Διαχειριστείτε έναν χώρο μινιμαλιστικό για να επισημάνετε και να αναδείξετε αντικείμενα, κομμάτια-κλειδιά.


 Το υπνοδωμάτιο της ταινίας: Σε ένα χώρο μεγάλης κλίμακας με μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται  προσεκτικά έπιπλα και γλυπτά για να δημιουργηθεί ένα δωμάτιο ελάχιστα επιπλωμένο, αλλά υπέρκομψο.
Ενώ συνηθίζουμε να εφαρμόζουμε το μινιμαλ στυλ σε μικρούς χώρους για να δείχνουν μεγαλύτεροι, στην συγκεκριμένη περίπτωση  υπογραμμίζεται η ομορφιά της χρήσης μινιμαλισμού σε ένα μεγάλο δωμάτιο.
Η ισορροπία βέβαια για να μην δείχνει ψυχρό και λίγο δημιουργείται με την στοχευμένη επιλογή αντικειμένων ιδιαίτερου design, κλασικής αισθητικής και αρχοντικής κλίμακας.
Το κρεβάτι, οι πολυθρόνες, το σαλονάκι, οι προτομές, κάθε κομμάτι ξεχωρίζει και αναδεικνύεται λογω της ιδιας του της φόρμας, αλλά και λογω του τρόπου που έχει προσεκτικά τοποθετηθεί, με σωστές αποστάσεις, με μια αναλογία για να έχει ελεύθερα τον δικό του χώρο. 
Επίσης, κατά μήκος του τοίχου κάποια κομμάτια δεν έχουν τοποθετηθεί απλά παράλληλα.
Χρησιμοποιείται το γεωμετρικό τους σχήμα, οι καμπύλες τους, το χρώμα τους, αυτό το υπέροχο πράσινο και προσελκύουν τον θαυμασμό αλλά κι την προσοχή του εγκεφάλου μας έντονα.
Δημιουργείται μια αίσθηση μοντέρνου κλασικού στυλ που είναι πάντα επίκαιρο, όπου το παρελθόν και το μέλλον έχουν μια διαλεκτική σχέση. 
Προσθήκη οι πίνακες ζωγραφικής.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός χώρου στο σύνολο με επικό χαρακτήρα που ισορροπεί ανάμεσα στην αρχέγονη σπηλιά, στην ελευθερία, στην φυλακή, στην δημιουργία, στην γέννηση, στον θάνατο, στην αναγέννηση, πληροφορίες που όπως υπονοούνται σε όλη την ταινία και δεν εκφράζονται ξεκάθαρα, έτσι κρύβονται και μέσα στην εσωτερική αρχιτεκτονική αυτής της τεράστιας κρεβατοκάμαρας.

2.Δημιουργήστε έντονες αντιθέσεις για εντυπωσιακή κομψότητα 

Αυτές οι υπέροχες κόκκινες καρέκλες Djinn οι οποίες  αποτελούν σήμερα συλλεκτικά έπιπλα ,έθεσαν Όρους στον σχεδιασμό επίπλου για το μέλλον. 
Το μινιμαλ στυλ, όταν συνδυάζεται με κομμάτια με καμπύλες αποπνέει  μια σχεδόν θηλυκή κομψότητα και χάρη σε ένα χώρο, συνδυαστικά βέβαια με το απόλυτο κόκκινο ποπ χρώμα της δεκαετίας του 60 και το μοναδικό σχέδιο.
Οι καρέκλες μεταμορφώνουν εντελώς μια αποστειρωμένη αίθουσα συνεδριάσεων του Διαστημικού Σταθμού 5 σε λαμπερή, εντυπωσιακή femme fatale.
Σε οποιονδήποτε μινιμαλ χώρο τοποθετήσουμε αντικείμενα, έπιπλα με ιδιαίτερο, σχέδιο, σχήμα, όγκο, χρώμα που έρχονται σε τέλεια αντίθεση με το περιβάλλον τους, δημιουργούμε εύκολα ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακής κομψότητας. Μια διαστημική Οδύσσεια. 
Η αντίθεση λευκού-μαυρου όπου το μαύρο τονίζει περιγράμματα και λεπτομέρειες αποτελεί tip interior design για οποιονδήποτε χώρο επιθυμούμε να αποπνέει design,elegance kai luxury.