3 κλασικοί συνδυασμοί γήινων χρωμάτων στα ρούχα για υπέροχο στυλ


3 κλασικοί συνδυασμοί γήινων χρωμάτων στα ρούχα για υπέροχο στυλ

Κάθε χρονιά παρακολουθώντας την μόδα και τα trends διαπιστώνουμε ότι οι κανόνες των συνδυασμών αλλάζουν και αντικαθίστανται από άλλους.
Σωστό και λάθος με την απόλυτη έννοια δεν υπάρχει. 
Υπάρχουν όμως κλασικοί συνδυασμοί  χρωμάτων που δημιουργούν μια ισορροπία και προσθέτουν πινελιές υπέροχου στυλ.

The Birds (1963) - IMDb


Σε αυτό που πρέπει να δίνουμε σημασία για να συνδυάσουμε όλα τα χρώματα  στην μόδα, όπως και στην διακόσμηση είναι να αναδείξουμε την βάση μας. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τον χρωματικό τόνο του δέρματός μας και τη φόρμα του σώματός μας.

1.     Τα γήινα ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. 

Γήινα λέμε τις αποχρώσεις του καφέ, το κυπαρισσί και όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, της ελιάς, που φέτος είναι trend , το μπορντό ,όλες τις αποχρώσεις του κρασιού, την ώχρα, το χάλκινο ,το μπεζ της άμμου, το nude,το εκρού, το ταμπά .

2.     Τα γήινα χρώματα ταιριάζουν με τα παστέλ

Δηλαδή  το σομόν, το γαλάζιο, το ροζ του ζαχαρωτού, το λιλά, το λεμονί, το ζαχαρί, το φυστικί και το βεραμάν.

3.     Το λευκό, το μαύρο και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα.

 Το γκρι φέρνει αμέσως σε ισορροπία ένα σύνολο. Το λευκό και το μαύρο λειτουργούν σαν καμβάς για οποιοδήποτε χρώμα και αμέσως προσθέτουν κομψότητα σε ένα σύνολο. 
Ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους και ιδίως το φθινόπωρο και το χειμώνα με τα γήινα χρώματα.



Τα γήινα χρώματα και ο κλασικοί συνδυασμοί τους είναι μια επιλογή για όλη την ημέρα, καθημερινά ,όλες τις εποχές. Προσωπικά επειδή πάντα ντύνομαι για όλη την ημέρα και σπάνια πρωινά η βραδινά αποκλειστικά, επέλεξα να συνδυάσω αποχρώσεις του πράσινου με μαύρο.

Η Φίνα Λεπτομέρεια του Στυλ. 
Οι χρωματικοί συνδυασμοί που δημιουργούμε για να μας κολακεύουν και να αναδεικνύεται το υπέροχο στυλ μας, πρέπει να χαρακτηρίζονται από μια ισορροπία στην σύνθεση. Δεν χρησιμοποιούμε παραπάνω από 3 χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες. Όποιο παραπάνω χρώμα επιλέξουμε καλό είναι να αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια.