3 Βασικά Λάθη Στην Επιλογή Χρώματος


3 βασικά λάθη στην επιλογή χρώματος

 Με ρωτάτε συχνά» Δεν μπορώ να βάφω συνέχεια το σπίτι μου. 
Πώς μπορώ να πετύχω την σωστή επιλογή χρώματος.;» 
Δείτε 3 βασικά λάθη λάθη και πώς να τα αποφύγετε.

The Royal Tenenbaums (2001)


1.Επιλέγετε το χρώμα χωρίς να μελετήσετε την κάτοψη του χώρου σας.. Λάθος

Λάβετε υπ’ όψιν σας  πρώτα από όλα την κάτοψη του σπιτιού σας
  Μια λύση είναι να επιλέξετε για παράδειγμα πρώτα ένα χρώμα για το μεγαλύτερο και  ίσως πιο κεντρικό δωμάτιο και να συνεχίστε με τα υπόλοιπα με τις διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.
αποχρώσεις του ίδιου χρώματος
Επίσης, Όταν χρησιμοποιούμε ένα κοινό μεταβατικό χρώμα από δωμάτιο σε δωμάτιο, δημιουργείται συνοχή σε όλους τους χώρους, δηλαδή  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο χρώμα σε όλους τους διαδρόμους και τις εισόδους. Όπως επίσης και στα ταβάνια σε συνέχεια με τους τοίχους.
ταβάνια σε συνέχεια με τους τοίχους

2.Επιλέγετε το χρώμα και μετά τα έπιπλα και την διακόσμηση. Λάθος 

Μπορεί να βάψετε τους τοίχους   Meet Night Watch  αυτό το υπέροχο πράσινο τοπαζ που είναι και trend  και μετά να ερωτευτείτε έναν κίτρινο καναπέ,μια κόκκινη πολυθρόνα και ένα ανοιχτό χρώμα ξύλο coffee table.
πρώτα να επιλέγουμε τα έπιπλα και την βασική διακόσμηση
Αν  σε ένα χωρο το χρώμα του ξύλου με τον τοίχο κάνουν μεγάλη αντίθεση, τονίζονται τα όρια του τοίχου και ο χώρος φαίνεται μικρότερος .
Βέβαια αυτή η αντίθεση σε περιπτώσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δείχνει τον χώρο πολυτελή, γιατί  η σύνθεση είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πολλών λεπτομερειών.
 Γι' αυτό καλό είναι πρώτα να επιλέγουμε τα έπιπλα και την βασική διακόσμηση και μετά να αποφασίζουμε το χρώμα των τοίχων, ανάλογα με το αποτέλεσμα, το οποίο θέλουμε συνθετικά.
Στο δωμάτιο με λιγότερο φως χρειαζόμαστε χρώματα έντονα

.3.Δεν υπολογίζετε τον φυσικό φωτισμό του χώρου .Λάθος

Το λευκό χρώμα για παράδειγμα σε 2 διαφορετικούς χώρους δεν θα είναι ποτέ το ίδιο λευκό. 
Στο δωμάτιο με λιγότερο φως χρειαζόμαστε χρώματα έντονα, ανοιχτόχρωμα , ενώ στο δωμάτιο με πολύ φως μπορούμε να δοκιμάσουμε ο,τι θέλουμε.
Όλα τα χρώματα  στα δειγματολόγια πρέπει να τα κοιτάμε σε φως ημέρας και ιδανικά στον χώρο, τον οποίο θα βάψουμε να κάνουμε ένα μικρό δείγμα της πιθανής επιλογής και να περιμένουμε να στεγνώσει για να αποφασίσουμε.
Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ. 
Σε μικρούς χώρους τα έντονα χρώματα βοηθούν στο να χάνονται τα όρια και δημιουργούν cozy και συνάμα κινηματογραφικό χαρακτήρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια