Tiffany’s The Blue Box Cafe. Μπορούσες και καλύτερα

Tiffany’s : The Blue Box Cafe. Μπορούσες και καλύτερα


Όταν η Holly, Audrey Hepburn  γοητευόταν από το lifestyle που απεικονιζόταν μέσω του υπέρκομψου καταστήματος Tiffanys στην ομώνυμη ταινία Breakfast at Tiffanysκαι λαχταρούσε να πάρει εκείνο το πρωινό, έξω από την βιτρίνα του… 
Μάλλον, εκ του αποτελέσματος, υπήρχε κάτι το μοναδικό ,ως προς την διαχείριση αυτής της εικόνας στον κόσμο των 60’s ,με μια κουλτούρα από το παρελθόν της επιχείρησης του κοσμηματοπωλείου, να οδεύει στον σύγχρονο τρόπο τότε ζωής με έναν elegant χαρακτήρα κατά βάση και πινελιές glamour πολυτέλειας. 
Τόσο με τις επιλογές των προϊόντων ,αλλά και με το interior design στο κατάστημα της. Στοιχείο που αντανακλά και στην στιλιστική άποψη της ενδυμασίας της Holly, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης αντικειμένων και διακόσμησης στο διαμέρισμα της.

Συμβουλές Στυλ Διακόσμησης Μόδας Από Κλασικές Ταινίες Κινηματογράφου / Breakfast At Tiffany’s 1961


Ακόμα και στον επαναστατικό προσδιορισμό τους ,όσον αφορά το design,δηλαδή ο καναπές- μπανιέρα
 και όλη η κάτοψη του διαμερίσματος που εκφράζει μια λιτή κομψότητα με πολυτέλεια και παραδίδει μαθήματα interior μέχρι σήμερα.
Σήμερα τώρα, το πρωινό που κάποιος μπορεί να πάρει ,σε ένα νέο χώρο που δημιούργησε η Tiffanys ,κάνοντας πραγματικότητα τον τίτλο της ταινίας, μάλλον τολμώ να πω ,με όχι τόσο surreal τρόπο, όσο τουλάχιστον έδειχνε το σενάριο που έχει προηγηθεί.
Δηλαδή δεν σε μεταφέρει ως εικόνα, στην απόλαυση του να τρως ένα κρουασάν μπροστά από το πολυπόθητο προϊόν(το κόσμημα στην προκειμένη) , χωρίζοντας σε από αυτό, μια βιτρίνα από το πεζοδρόμιο.
 Δεν παραπέμπει στην ατμόσφαιρα του να απολαμβάνεις το πρωινό σου, παρατηρώντας την κομψή τοποθέτηση του προϊόντος, στην αγκαλιά ενός chic χώρου που θεωρώ, δεν έχει σε τίποτα να ξεχωρίσει, από πολλά αντίστοιχα coffee brunch ,οπουδήποτε αλλού στον κόσμο όλο. 
Η απογοήτευση μου, όταν είδα τις εικόνες ήταν μεγάλη, εφόσον διαπιστώνει κανείς μια συνηθισμένη και προβλέψιμη, εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση που δεν προσθέτει τουλάχιστον τίποτα κατά την ταπεινή μου άποψη, ούτε στο σύγχρονο lifestyle, ούτε στον ορισμό του design σε conceptual μορφή ενός χώρου που σέβεται την ιστορία του brand που φέρει ,αλλά και το πως σκοπεύει να πορευτεί και να στιγματίσει ,στο θέμα των τάσεων, τις επόμενες γενιές . 
Δυνατές πληροφορίες και διαφορετικότητα θα έπρεπε να βλέπω, κάνοντας με να θέλω να επαναπροσδιορίσω και εγώ τον τρόπο που βλέπω και σχεδιάζω έναν καναπέ σήμερα και όχι ό,τι βρω και τοποθετήσω, να το βάψω στο χρώμα του logo ….  
 Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να ανανεώσετε ,να διακοσμήσετε η να επιπλώσετε τον χώρο σας μπορείτε να επισκεφθείτε το showroom .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια