3 Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμησης για την Τραπεζαρία μας Με Ο,τι Έχουμε

3 Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμησης για την Τραπεζαρία μας Με Ο,τι  Έχουμε


Η τέχνη Art de la table πώς μπορεί να γίνει Art de chaque jour στην τραπεζαρία μας και σε όλο τον χώρο του σπιτιού με ο,τι ήδη έχουμε! 
Και αυτό το κλίμα χωρίς πολλές ετοιμασίες, να είναι και το κλίμα του γιορτινού μας τραπεζιού…

White Christmas (1954)

1.Τα κεριά τα οποία ήδη έχουμε,

Τα κάνουμε ομαδούλες, τα βάζουμε σε μπολ ξύλινα γεμάτα με καρύδια ή κάστανα, καθ όλη την διάρκεια των γιορτών ,σε διάφορα μέρη στο σαλόνι και πάνω στην τραπεζαρία μας .
Τα κάνουμε ομαδούλες
Όταν κάνουμε το τραπέζι το γιορτινό, προσθέτοντας μια κόκκινη πινελιά, ένα ρόδι για παράδειγμα σε κάθε σερβίτσιο και λίγα κλαδιά  ή μπουκέτα με δεντρολίβανο, λεβάντα κλπ στο τραπεζάκιτου σαλονιού μας,  έχουμε μια  πινελιά rustique διακόσμησης, πολύ όμορφη για εξοχικά σπίτια και όχι μόνο.
πινελιά rustique διακόσμησης
Οι επιφάνειες κοπής από την κουζίνα, οι  μεταλλικοί δίσκοι σερβιρίσματος και πιατέλες με κεριά, κλαδιά γκι και κουκουνάρια μπορούν να στολίζουν καθημερινά τον χώρο μας και  να αποτελέσουν τo  ή τα  central pieces του γιορτινού μας τραπεζιού.
κεριά, κλαδιά γκι και κουκουνάρια
Ιδίως οι μεταλλικοί δίσκοι, συνδυασμένοι με κεριά σε απόχρωση του λευκού και χαρτοπετσέτες σε χρώμα του χρυσού, κομμένες  σαν αστέρια για διακοσμητικό σε κάθε πιάτο ξεχωριστά ,προσδίνει ένα γλυκό glamour ύφος .
μεταλλικοί δίσκοι

2.Τα γυάλινα βαζάκια που έχουμε τα κάνουμε ομαδούλες ,

Στο γιορτινό μας τραπέζι προσθέτουμε ρεσώ κεράκια μέσα και τα κάνουμε θεματικά.
Γκι, αλεξανδρινά 
Λατρεύω τα γυάλινα βαζάκια τροφίμων της κουζίνας με καπάκι, είναι passepartout styling  και τα διακοσμώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Βαζάκια τροφίμων
Επίσης , τις μπάλες από το xριστουγεννιάτικο δέντρο μας που δεν τιςχρησιμοποιούμε, όταν έχουν χαλάσει τα κρεμαστράκια  τους, τις συγκεντρώνουμε σε πήλινα ή γεμίζουμε τα γυάλινα μας βάζα με αυτές κα προσθέτουμε λίγα λαμπάκια(προσέχουμε να μην εκπέμπουν πολύ θερμότητα π.χ led  και να βρίσκονται μακριά από νερό) ,αν μας περισσεύουν.
Μπάλες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας 
led  και να βρίσκονται μακριά από νερό
Στο γιορτινό μας τραπέζι , ένα μεγάλο πυρέξ με μπάλες  σε κάποια γωνία  ,συνδυασμένο με ελαφριά  στολίδια που περισσεύουν από το δέντρο μας και τα κρεμάμε στον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία μας ,είναι μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση party .
Αν δε , έχουμε μπαλκονόπορτα ή παράθυρα κοντά στην τραπεζαρία, το αποτέλεσμα απογειώνεται.
Στολίδια που περισσεύουν από το δέντρο μας

3.Η Φίνα Λεπτομέρεια του Στυλ.  

Βγάζουμε από τα κουτιά και στήνουμε  τα επιτραπέζια παιχνίδια που έχουμε, στην τραπεζαρία μας και αν δεν έχουμε πολύ χώρο , έστω σε κάποια γωνία.

Επιτραπέζια παιχνίδια σε Σαλόνι δικής μου σύνθεσης .

Προσωπικά λατρεύω το domino,το σκάκι και την Μονόπολη
Λίγο το  γεγονός ότι έχω παιδάκι, λίγο το ότι νιώθω σαν παιδάκι, λίγο το ότι έχω υπέροχες αναμνήσεις, παίζοντας τα με αγαπημένους φίλους ιδίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, νιώθω ότι μετατρέπουν τον απλό καθημερινό καφέ ,πρωινό ,μεσημεριανό ,δείπνο σε event
Πρωινό ,μεσημεριανό ,δείπνο σε event
Και είναι έτοιμα εκεί, στολισμένα κι απλωμένα, να μας περιμένουν για τον μαραθώνιο του γιορτινού τραπεζιού ,παίζοντας τον δικό τους ρόλο στο δικό μας ξεχωριστό σενάριο…
Humphrey Bogart with his family ready to play Domino on Pentestudio Diner Table

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια