3 Tips Για Οργάνωση Γραφείου Στο Σπίτι

3 tips για οργάνωση γραφείου στο σπίτι


Όταν χρειάζεται να δουλέψω από το σπίτι, κάτι  που τα τελευταία χρόνια  γίνεται πάρα πολύ συχνά ,θυμάμαι τα λόγια ενός καθηγητή από το Πολυτεχνείο που μας έλεγε: 
«Ότι και να έχετε να κάνετε κάθε μέρα” αρχιτεκτονήστε” στον εαυτό σας πρώτα και μετά στο περιβάλλον σας. 
Τότε , έχετε αρκετές πιθανότητες να επιτύχετε, ανεξαρτήτως αν ασκήσετε την αρχιτεκτονική ή όχι.»
Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος είχε πολλαπλές ειδικότητες  και σπουδές. Αρχιτέκτονας, μαθηματικός, γλύπτης και ήταν αρκετά ιδιόρρυθμος. 
Παρότι δεν ήταν extravagant στο ντύσιμο του ,συνήθιζε να φορεί ρούχα που ο συνδυασμός τους έδινε την εντύπωση στολής χωρίς να είναι. 
Είχε δε πάντα ένα καπέλο και για τις εποχές που μιλώ, το 1998 δηλαδή ,ήταν κάτι ασυνήθιστο. 
Όλοι λέγαμε στα διάφορα πηγαδάκια ότι ήταν αυστηρός , διάσημος στον χώρο μας ,αρκετά προσβλητικός  μερικές φορές και  επέμενε  συνεχώς  να μας  αποπροσανατολίζει και να μας μεταδίδει άσχετες φιλοσοφικές  γνώσεις ζωής, παρά αρχιτεκτονικής… Τουλάχιστον έτσι νόμιζα…
Dorothy Draper

Interior Designer

Photographed by Cecil Beaton, Vogue, December 1937

Και μετά από αυτόν τον πρόλογο, σας λέω κι εγώ με την σειρά μου. 

#Tip 1. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας κι ας μην έχετε να δείτε κανέναν! 

Βγάλετε τις πυτζάμες, εφεύρετε κι εσείς μια στολή και προσθέστε το δικό σας μοναδικό στοιχείο του στυλ …Το γκρι, το μπεζ, το μαύρο, το λευκό, ως χρώματα, τα μαλακά υφάσματα και σε πολλαπλά επίπεδα μας βολεύουν και ο συνδυασμός τους θα υποδηλώσει την ενέργεια και την δημιουργικότητα σε αυτό που θα ακολουθήσει.
Το γκρι, το μπεζ, το μαύρο, το λευκό, ως χρώματα, τα μαλακά υφάσματα και σε πολλαπλά επίπεδα 
 Πολλές φορές προσωπικά, διαλέγω ένα ενιαίο χρώμα παντελόνι- μπλούζα και από επάνω βάζω κάτι κόκκινο που διεγείρει τον εγκέφαλο, με κρατεί σε εγρήγορση. 
Επίσης, πάντα θα βάλω την κρέμα μου και λίγο μαύρο μολύβι στα μάτια μου, δεν ξέρω με κάνει να νιώθω όμορφα σαν τις  παλιές σταρ του σινεμά
Ο καθένας με την έμπνευση του!
Effie Kalogirou Working At Home

#Tip 2.Φροντιζουμε το περιβάλλον εργασίας μας. 

Καθορίζουμε τον χώρο που θα δουλεύουμε. Τολμήστε να επενδύσετε σε ένα γραφείο που σας αρέσει και αντανακλά την προσωπικότητα και την δραστηριότητα που κάνετε και θα το αποσβέσετε. 
Ο χώρος εργασίας ενός blogger μαγειρικής ,ενός οικονομικού συμβούλου ή κάποιου που κάνει χειροποίητες δημιουργίες, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος.
Pente Desk " By Pentestudio
#Tip 3.Καθαρίζουμε και ορίζουμε σε πλαίσιο 
Παρόλα αυτά ,αν δεν έχουμε χώρο, μπορούμε να προβλέψουμε, ώστεη τραπεζαρία που ούτως ή άλλως χρειαζόμαστε να έχει αποθηκευτικό χώρο
Να τοποθετήσουμε δυο καλές, εντυπωσιακές καρέκλες-πολυθρόνες για την κορυφή και στις πλευρές  ας είναι διαφορετικές, απλές  ό,τι έχουμε. 
Προσθέτουμε  κι έναν πίνακα ζωγραφικής μόνο, μεγάλων διαστάσεωνγια τον χώρο μας κι έχουμε μια εντυπωσιακή τραπεζαρία όταν χρειαζόμαστε, όπου διαφοροποιούνται ο 1 η 2 οικοδεσπότες κι έναν  χώρο γραφείου ,όταν χρειάζεται, όπου μπορούμε να κάνουμε κι ένα rendez-vouς κατ οίκον.
" Dionisos Dining Table Or Desk " By Pentestudio

#Tip 3.Καθαρίζουμε και ορίζουμε σε πλαίσιο τον χώρο και χρόνο εργασίας μας. 

Οπότε και  το  χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους στόχους καλό είναι να το ορίσουμε, όπως και το να εργαζόμαστε συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρα.
Audrey Hepburn on the set of Love in the Afternoon in Boulogne Studios, France, 1956.

Η Φίνα Λεπτομέρεια Του Στυλ. 

Δεν απομονωνόμαστε γιατί σταματάμε  να εμπνεόμαστε. 
Βρίσκουμε μια μορφή επικοινωνίας, κάνουμε μια βόλτα, επαναφορτιζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Όσο καλαίσθητο και να δημιουργήσουμε τον χώρο μας κι εμάς τους ίδιους χρειαζόμαστε επικοινωνία ,ερεθίσματα κι επανεστίαση με διαφορετική ενέργεια κάθε φορά, κάθε ημέρα, κάθε νέα αρχή…

La Dolce Vita (1960)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια